Karışık Kuru Dolma Tarifi Malzemeler
- 10 adet kuru patlıcan ve biber
iç harç için
- 300 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-2 adet rendelenmiş domates (kış sosu da kullanılabilir)
- maydanoz
üzerine
- sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- zeytin yağı
Kuru ve karışık dolma tarifi nasıl hazırlanır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Başlamadan önce kuru biberleri ve patlıcanları yıkayalım lütfen. (Kurulum sırasında içerisinde böcek, toz vb. varsa temizlemek için).
- Kuru biber ve patlıcanı kaynayan suda haşlayıp soğumaya bırakın.
- İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayın ve gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabında yoğurun.
- Biberleri ve patlıcanları güzelce doldurup tencereye alın.
- Sıcak su, tuz ve salçayı karıştırıp tencereye dökelim ve üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Dolmanın üzerine bir tabak koyup pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun .
Resimlerle doldurulmuş kuru karışım tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]