Açılış tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 150 gr tereyağ (yuvarlamak için)
yukarı;
- 2 yumurta sarısı (1 tanesini ayırdık)
- 1 yemek kaşığı pekmez
Açılış tarifini nasıl hazırlıyorsunuz?
kartal değilTarifler.net.tr
- Hamuru için un ve tuz hariç tüm malzemeleri uygun bir yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Daha sonra unu ve tuzu ilave edip sıkı bir şekilde yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın. Demleme süresi odanızın sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir.
- Ekşi mayamızı sofraya alalım. Hamuru 9 parçaya bölün, daha küçük olmasını isterseniz 12 parçaya da bölebilirsiniz.
- Bezelere böldüğümüz hamurdan bezeler yapalım. Bu noktada hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 5-6 dakika dinlendirin ki hamur toparlanıp daha iyi toparlansın.
- Daha sonra her bezenin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağ sürelim ve teker teker elimizle tatlı tabağı şeklinde açalım.
- Açtığımız hamurları yuvarlayıp kenarda bekletelim. Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra yufkaları sağa sola verelim.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 10 dakika bu şekilde (tepsi mayalanana kadar) dinlendirelim.
- 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun Dilerseniz bezeyi açtıktan sonra üzerine çikolata, zeytin ezmesi veya dilediğiniz bir malzemeyi koyabilirsiniz.
Tarifi resimlerle açın
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]