medyauzmani.com

açılış

Açılış tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • 150 gr tereyağ (yuvarlamak için)

yukarı;

  • 2 yumurta sarısı (1 tanesini ayırdık)
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Açılış tarifini nasıl hazırlıyorsunuz?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Hamuru için un ve tuz hariç tüm malzemeleri uygun bir yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra unu ve tuzu ilave edip sıkı bir şekilde yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurun üzerini kapatıp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın. Demleme süresi odanızın sıcaklığına göre değişiklik gösterebilir.
  4. Ekşi mayamızı sofraya alalım. Hamuru 9 parçaya bölün, daha küçük olmasını isterseniz 12 parçaya da bölebilirsiniz.
  5. Bezelere böldüğümüz hamurdan bezeler yapalım. Bu noktada hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp 5-6 dakika dinlendirin ki hamur toparlanıp daha iyi toparlansın.
  6. Daha sonra her bezenin üzerine birer tatlı kaşığı tereyağ sürelim ve teker teker elimizle tatlı tabağı şeklinde açalım.
  7. Açtığımız hamurları yuvarlayıp kenarda bekletelim. Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra yufkaları sağa sola verelim.
  8. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 10 dakika bu şekilde (tepsi mayalanana kadar) dinlendirelim.
  9. 200 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun ❤ Dilerseniz bezeyi açtıktan sonra üzerine çikolata, zeytin ezmesi veya dilediğiniz bir malzemeyi koyabilirsiniz.

Tarifi resimlerle açın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın