Evde yapması kolay: Fıstık Ezmesi Tarifi
Fıstık ezmesi tarifi malzemeleri
- 500 gr soyulmamış fıstık
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
- bir tutam tuz
Fıstık ezmesi ipuçları.
- Fıstık ezmesi koyu kahverengi ise daha lezzetli olur.
Fıstık ezmesi tarifi nasıl hazırlanır?
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim. Kabuksuz fıstıkları tepsiye dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza yerleştirelim ve 10 dakika kadar kızarmasını bekleyelim.
- Daha sonra soğuması için kenara alın.
- Daha sonra soğuyan fıstıkları ve yağı blendera ekleyin ve 5 dakika blenderdan geçirmesini sağlayın.
- Üzerine bal ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha blenderdan geçirin.
- Bir kavanoza koyalım.
Herkesin tadını çıkarın.