Vay be bu sene bir kavanoz bile reçel yapmadan kış geldi diye üzülenler için harika bir kış reçeli tarifim var 🙂 ❤️🥕
Havuç reçelimize ve ekstra zencefil aromasına bayılacağınıza eminim.Sadece 30 dakikada yapımı çok kolay.
Kahvaltı, bisküvi ve özellikle peynirli yemeklerin de çok ilgi göreceğini unutmayın❤️
Tarifimi beğenmeyi ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın🙏💕
İçerik Tablosu
Havuç Reçeli (Zencefilli Kış Reçeli) için Malzemeler
- 500 gram havuç 2 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı su 1 çubuk tarçın 3-4 diş kuru karanfil 1 tepeleme çay kaşığı taze zencefil 2-3 adet limon kabuğu rendesi 1 limonun suyu
Havuç reçeli (zencefilli kış reçeli) tarifi nasıl yapılır?
1. Havuçları soyun ve rendeleyin.
2. Tencereye aldığınız havuçlara şeker, limon kabukları, tarçın, zencefil ve karanfili ekleyip 2 dakika karıştırın.
3. Tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat suyunun çıkması için bekleyin.
4. Ara sıra karıştırarak orta ateşte kaynatın. Suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
5. 1 limonun suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
6. Sıcakken kavanozu sıkıca kapatın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]