Bu sefer hem menemenlerde hem de yemeklerde kullanabileceğim çok pratik ve lezzetli bir kışlık domates sosu yaptım. Ben menemen de aynı şekilde yapıyorum ama bu sefer içine kapya biberi ekliyorum. Çok şükür Lutenista yaptım ve bitirdim. Kapya biberler güzelken en kısa zamanda reçelini yapacağım.
Kendi soslarınızı yaparken mutlaka küflenmeyen ve delinmeyen ürünler kullanın. Kavanozları kaynattığınızdan, kaynattığınızdan ve kurutduğunuzdan emin olun. Hazırladığınız sosları sıcak, sıcak kavanozlara doldurun ve kaynatın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yenilebilir domates tarifi malzemeleri
- Sos için 5 kilo armut domates 300 gram yeşil biber 500 gram kapya biber 2 orta boy kuru soğan 5-6 diş sarımsak ½ su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı 2-3 yemek kaşığı tuz
Konserve yenilebilir domates tarifi nasıl yapılır?
1. Soğanı, yeşil biberi ve kapya biberi küp küp doğrayın.
2. Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyup şeffaflaşana kadar kavurun.
3. Biberleri tencereye alıp orta ateşte 2-3 dakika pişirin.
4. Domates, sarımsak ve tuzu ekleyin.
5. İstenilen kıvama gelinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
6. Tuz ekleyin ve ara sıra karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın.
7. Ocak kapatıldıktan sonra minini temiz kavanozlara paylaştırın. Kavanozları kaynatıp kuruyana kadar kullanılmayan kapaklarla kapatın.
8. Kavanozları 1-2 inç büyüklüğünde kaynar suda 15-20 dakika kaynatın ve ardından dikkatlice soğumaya bırakacağınız yere alın.
9. Vakumlanmış ve soğutulmuş domates sosları
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]