Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün sizlerle, özellikle Kurban Bayramı’nda denemeniz için geç kalmadan az malzemeli lezzetli bir tarif paylaşmak istedim. Et severlerin özellikle kuzu kaburgalı humus yemeğine bayılacağına eminim. İnanılmaz lezzetli. Bu tarifi düdüklü tencerede çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz, ancak taştan yapılmış bir tencerede kısık ateşte pişirilirse daha da lezzetli olur.
Unutmayın 1 su bardağı nohutu geceden ıslattığınızda sabah 2,5 su bardağı nohut şiştiği için fazla olacaktır. Bunu da aklınızda bulundurun.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuzu humusu tarifi için malzemeler
- 300 gram kuzu kaburga 2,5 su bardağı geceden ıslatılmış nohut 1 büyük boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates + 1 yemek kaşığı biber salçası 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz karabiber 3-5 su bardağı sıcak su
yapılışı:
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada iki tarafını da kızarttıktan sonra tavadan alıp bu yağda soğanları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Eti ekleyin, nohudu ekleyin ve karıştırın. Su ekleyin ve karıştırın. Nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin, tuz ekleyin, karıştırın ve bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]