Borani Fasulyesi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün yine bir iş günüydü. Bu aralar instagram ve diğer projelerde dolaşırken istediğim kadar zaman ayırıp blogumu güncelleyemiyorum. Neyse bayramdan sonra işe yarayan bir tarifle döneyim dedim. Güzel oldu çünkü deneyenlerin beğeneceğine eminim 🙂

Taze fasulye yemeklerinde fasulye kadar sevdiğim bir yemek varsa o da taze fasulye puranidir. Zorlamıyor, yormuyor üstelik beklediğinizden daha lezzetli olacak 🙂

Aşk…

Burani Fasulyesi Tarifi İçin Malzemeler

    400-500 gr taze fasulye 1 orta boy kuru soğan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı tuzlu su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5-2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak

Servis için:

    Zeytinyağlı pul biber

Borani Fasulyesi tarifi nasıl yapılır?

1. Taze fasulyeleri yıkayıp süzün. Süzülen fasulyelerden üç parça koparıp yanlamasına kesin.
2. Zeytinyağını tencereye koyun. Yemeklik soğanı yemeklik doğrayıp hızlıca kavurun ve fasulyelerin olduğu tencereye ekleyin.
3. Tuz ve şekeri ekleyip kavurun.
4. Rengi dönüp çiğ kokusu gidince bir çay bardağı su ilave edip karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
5. Tüm su emilene kadar 10-15 dakika pişirin.
6. Pişen fasulyeleri servis tabağına alın.
7. Üzerine 2 diş sarımsakla hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
8. Son olarak kırmızı biberle kızdırdığınız zeytinyağını yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın