Portakallı Mor Lahana Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bildiğiniz gibi oturduğumuz sitede küçük bir hobi bahçemiz var. Sebzelerimizi geçen sonbahar diktiğimiz kışlık fidanlardan aldık. Şimdi havalar ısınırken biz de bahara merhaba diyerek bahçemizi yaza hazırlamaya başlıyoruz. İlk önce kıştan kalan bitkileri temizliyoruz. Çörek otu, su teresi, brokoli ve karnabaharı tohumdan tek tek yetiştiriyoruz.

En çok da karalahana yaprağı yedik. Bu kadar çok karalahana yaprağını ne yapacağım diye düşünürken iki gün üst üste karalahana salatası yaptım. – Çok ince yapraklardı ama tuz ve şekerle ovulduğunda mükemmeldiler.

Doğrama ve doğrama dersi veren Mor Lahana Salatası Tarifi’nin tadı dillere destan oldu. Ders olarak söylüyorum çünkü basit ama çok faydalı dilimleme teknikleri var, tütün dilimleme tekniğinden portakal dilimlemeye kadar tabii ki arta kalan portakallar hiçbirini ziyan etmeden mükemmel sosa dönüştürüyor.

Hobi bahçemizi tekrar çapalamaya ve toprağı havalandırmaya başladık. Yaz hazırlıklarını, dikeceğimiz fidanları ve süreci merak ediyorsanız instagram hesabımı takip etmeye davet ediyorum. Doğurgan ol!

Bu tarifi özellikle et ve tavuk yemekleri ile hazırlayabilirsiniz.

Lahananızı nasıl buldunuz yorumlara yazın? Ben her türlüsünü severim mesela 😄💕

Aşk…

Mor Portakallı Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

    1 adet tuz ve şekerle sarılmış mor 3 adet portakal 1 çay bardağı kuru üzüm, isteğe bağlı olarak ceviz veya ayçekirdeği

Sosu hazırlamak için:

    Kalan 3 portakal, zeytinyağı ve hardal sirkesi (isteğe bağlı)

Portakallı Mor Lahana Salatası Tarifi nasıl yapılır?

Mor lahanayı bir tütün pirzolası ile doğrayın. Tuz ve şekerle ovun. Üzümleri sıcak suya koyun. Portakal dilimlerini çıkarın. (İsteğe göre ince ince doğrayın) Kalan portakal parçalarını, bir tutam tuzu, elma sirkesini ve isteğe bağlı olarak toz hardalı blenderdan geçirerek ekleyin. Sos ve tüm malzemeleri karıştırıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın