Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu karlı İstanbul sabahında Nehir Hanım ve Hanım erkenden dışarı çıkıp bol bol oyunlar oynadılar. Günün bir bölümünde etkinlik olarak birlikte cupcake yaptık. Ona pastanın malzemelerini gösterdim. Sonuç olarak, tadı küçük bezelye çubukları gibi lezzetli bir pasta ortaya çıkıyor 🙂
Doğal maden suyu kullandık. Önümüzdeki günlerde meyveli meşrubat denemeyi düşünüyorum. Portakallı gazozla çok güzel olabilir 🙂
Yapım aşamalarını Instagram’a sabitledim. instagram hesabıma buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
sodalı kek tarifi malzemeleri
- 3 yumurta (büyük) 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 şişe soda (200 ml) 2,5 su bardağı un 1 poşet kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 3 yemek kaşığı kakao
Gazozlu kek tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları çırpıcıya alıp şekeri ekleyip yüksek devirde rengi beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Soda ve yağı ekleyip biraz çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve 2,5 su bardağı unu ilave edip topak kalmayacak şekilde çırpın. Hazırladığınız kek karışımının yarısını yağlayıp unlanmış kek kalıbına dökün, kalan kek karışımına kakao ekleyip çırpın. Normal kek karışımının ortasına kakaolu karışımı dökün. Hazırladığınız sodalı keki 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce mutlaka şiş ile pişirin. Pişen kek fırından çıkarılır, tamamen soğuyunca dilimlenir ve servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]