Merhaba sevgili arkadaşım,
Çatlak kurabiye, özel günlerinizi şaşırtmak için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tarif. Bir düşünün tatlı ya da el yapımı gibi görünen tatlı kurabiyeleri kim sevmez 🙂 Bu tarifteki en önemli püf nokta tüm malzemeleri oda sıcaklığında koymanız.
Hamurun kıvamını ayarlamak için unu azar azar eklemeyi unutmayın. Kurabiye kalıpları yerine bir bardak su ve bir bardak çay da kullanabilirsiniz. Kurabiyeleri yapıştırmak için kullandığınız çikolatanın tamamen kuru olduğundan emin olun, aksi takdirde şeker içindeki çikolataya yapışabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kurabiye tarifi malzemeleri
- 150 gr tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı buğday nişastası 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2,5-3 su bardağı meyve şekeri 1 su bardağı damla çikolata Pasta süsleme
Çıngıraklı kek tarifi nasıl yapılır?
Küp şeklinde doğradığınız oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Unu bardak bardak ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Topladığınız hamuru tezgahta 1 cm kalınlığında parşömen kağıdı ile açın ve bir kurabiye kalıbı yardımıyla (bir bardak su kullanabilirsiniz) halkaları çıkarın. Ortasını daha küçük bir keski ile kesin (bir çay bardağı kullanabilirsiniz) ve muffinin ortasına 2-3 parça fruktoz koyun. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika. pişir onu Kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerden birine biraz pudra şekeri koyun. Kurabiyelerin kenarlarını eritilmiş çikolata ile fırçalayın ve kurabiyeleri kapatın. Çikolata katılaştıktan sonra, kurabiye çıngırağınızı servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]