Merhaba sevgili arkadaşım,
Yemek hazırlarken uygulayacağınız bazı pişirme sırları, bu yemeğin lezzetinde büyük fark yaratabilir. En basiti, bir şeyi kaynatırken ekleyebileceğiniz bazı otlar ve uçucu yağlardır. Annenin diyetinde soğan, patates ve havuç bulunur. İçine bazen et bazen de tavuk suyu eklenir. Komşumda yedim, hiç böyle olmamıştı, kayınvalidem yapar ama söylediği tarifler asla eskisi kadar lezzetli olmuyor, o yüzden aynı değiller.
Size tüm yöntemi gösteriyor ama içine attığı küçük bir şey yemeğe o derin tadı veriyor. Mutfaksirlari.com’u yazmaya başlamak için en büyük sebep bu 🙂
Ana yemek tadındaki efsane tarif ise Beşamel Soslu Tavuklu Börek. Bunun birçok versiyonu var ama hiçbiri teyzeminki gibi değil. Neredeyse 30 yıllık tarifini benimle paylaştı ve tüm pişirme sırlarını bana verdi. Beşamele tavuk suyunu eklemeyi unutmayın. teşekkürler Nami teyze 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Beşamel soslu tavuklu börek için malzemeler
- 6 adet yufka, yarım tavuk, 1,5 litre su, 1 adet havuç, 1 adet soğan, tuz
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı tavuk suyu Tuz ve karabiber
Hamur arasında:
yukarı:
Beşamel soslu tavuklu börek nasıl yapılır?
Tavuğu havuç ve soğanla birlikte düdüklü tencerede 25 dakika haşlayın. Haşlanmış tavuğu ince ince doğrayın. Beşamel sos için tereyağı ve unu kavurun. Süt ve tavuk suyunu azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin. Beşamel sos koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Sosu didiklenmiş tavuğun üzerine dökün ve karıştırın. İlk yufkayı masaya koyun, üzerine yağ ve un serpip ikinci yufkayı da ovun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve ilk katı en geniş kısmına tavuklu harçtan sürerek açın. İkinci katmanı videodaki gibi sarın. Yufkaların tamamına aynı işlemleri uygulayın, 12 yufka elde edeceksiniz. Hamuru suya batırın ve fazla sudan kurtulmak için hafifçe sıkın. En üste yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 190 derece fırında kızarana kadar pişirin ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]