Hardal Otu Salatası – En Sevdiğim Yemek

Heldal otu ülkemizde Akdeniz ikliminde yetişen turpgillerden bir bitkidir. Yaprakları kokulu olduğu için tohumları yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanılır.

Sağlık açısından sindirime, romatizmaya, akciğer iltihabına iyi gelir. Kalp hastaları doktora danışmadan yemek yememelidir. Sırayla yenmelidir.

Hardal otu tam mevsimindeyken bu lezzetli mezeyi denemenizi tavsiye ederim👌🏻

Hardal otunun kökü alınır, sarı yapraklar varsa çıkarılır. Yaprakları tüylüdür. Bol su ile yıkanır.

Sıkıca kesilir ve sıcak tuzlu suya konur.

Saplar yumuşayınca süzgeçten geçirilerek sıcak sudan alınır ve soğuk suda bekletilir. Fazla su yavaşça sıkılır ve kurutulur.

Bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ekleyin ve çırpın.

Servis tabağından alınan hardal otunun üzerine dökülür.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın