Merhaba sevgili arkadaşım,
Blog yazmayı neden seviyorum biliyor musun? Çünkü yıllar öncesine gidip o günkü anılarımı ve tariflerimi bulabilirdim. Yemek kitapları harika bir şey ama bloglar farklı.
Sosyal ağlarda eğlenceli ama bugün facebook gibi popüler, yarın gördünüz, google+ gibi gözden düştü veya gözden kayboldu. Bu tarifi yaptığım 9 yıl öncesine gidin. Tekrar üşütüyorum ve sonra tabii ki yemek yapmaya başlıyorum. Yine ıhlamurdan pek hoşlanmadığımı belirtmiştim ama evde meyve ile kaynatınca ıhlamur içmenin keyfi başlıyor 😄🍎
Ayvalı Ihlamur ve Zencefilli Ihlamur tariflerine linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Elma, tarçın ve ıhlamur çayı tarifi için malzemeler
- 1 elma 1-2 çubuk tarçın 6 diş bir demet misket limonu 1 litre su
Elma, tarçın ve ıhlamur çayı tarifi nasıl yapılır?
Elmayı yıkayın ve 4 parçaya bölün, istenirse çekirdeklerini çıkarın, karanfili içine yapıştırın. Tarçın, karanfil ve elmayı bir tencereye veya çaydanlığa koyun, 4 bardak su ekleyin ve kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca altını 5 dakika kısın. Elma, tarçın ve karanfil kokusu gelince ıhlamurları suya atın. Tencereyi ocaktan alın ve çayın 5 dakika demlenmesini bekleyin. Aldığınız çayı ballı fincanlara süzün ve tatlandırın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]