Merhaba sevgili arkadaşım,
İncir nom’u blogumda en son 2014 yılında paylaşmıştım. Aslında bu tarifi 2009 yılı civarında öğrenmiştim ve böyle bir sütlü tatlının sadece iki malzemeyle hazırlanabilmesine çok şaşırmıştım.
Yıllar sonra tekrar paylaşmamın sebebi sofra çıkışı için yaptığım 5 Sağlıklı Çocuk Tarifimden biri olmasıydı. Rafine şeker içermeyen iki malzemeli tatlı bulmak gerçekten çok zor ve bu da sindirim sistemi için çok faydalı.
Bu tatlıyı yapması kolay ama alması zor. Yoğurdu maya gibi mayalıyoruz. Süt soğuksa, fermente olabilir ve koyulaşabilir ve sıcaksa, suyunu ara sıra yukarı çıkarabilir. Bu nedenle dereceniz varsa 45 dereceye kadar ısıtın. Aksi halde parmağınızı sokarsanız ve 8-10 saniye yanmadan kalıyorsa sorun yok.
Şeker içeriği incirlerin tatlılığına bağlıdır. Orta ve tatlı incir kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır. Mümkünse bir gün dinlendirip servis yapıyorum.
Aşk…
uyuyan incir
İçerik Tablosu
İncir uykusu tarifi için malzemeler
- 12 adet kuru incir 4 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Uyumak için incir tarifi nasıl yapılır?
İncirleri derin bir kaba alın. Üzerine sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bir saat bekleyin.Yumuşayan incirleri bir kesme tahtası üzerine alın. Saplarını kesin ve kalanını ince ince doğrayın. Sütü ısıtın ve kaynama noktasına gelmeden altını kapatın. Süt eli yakmayacak sıcaklığa gelince (çok soğumadan bunu parmağınızla kontrol edebilirsiniz) üzerine doğranmış incirleri ve tarçını ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar bir karıştırıcıda karıştırın. Hazırladığınız karışımı kapların içine hızlıca yayın. Oda sıcaklığında bir saat dinlenmeye bırakın. Kıvam alan, mayalanan tatlıyı buzdolabına kaldırıp 1-2 saat daha dinlendirin. Ayakları istenildiği gibi süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]