Merhaba sevgili arkadaşlar bugün bu kurabiyeyi paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyorum çünkü tam bir 3K tarif (Buz, İzolasyon, Kurabiye) Tarifi Ceyceyakdağ’dan Sevgili Ceyceyakdağ, Genelde ilk defa denediğim tariflerin videosunu çekmiyorum. , ama tarifleri defalarca denendi, Aynen benim tarifim gibi. Ortak tariflerden 💕
Yani pastaneden alsam çok lezzetli bulması zor derim 😄 Ölçülerini bardak kaşık olarak değiştirdim. Ben kenarlarından artanlardan küçük toplar yapıp kırmızı bibere bulayıp pişirdim. Bu kurabiyelerden top şeklinde de yapabilirsiniz 😊
Beni instagram sayfamdan takip etmeyi unutmayın. Hesabım @ Mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Tam buğday kraker tarifi malzemeleri
- 150 gr tereyağ (1 su bardağından 1 su bardağı eksik) 50 ml zeytinyağı (1/2 su bardağı) 1/2 çay bardağı 300 gr tam buğday unu (3 su bardağı) 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlab 1 paket ekmek içinin tozu
yukarı:
- 1 siyah susamlı yumurta sarısı
Tam buğday unundan simit kurabiye nasıl yapılır?
1- Oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, su ve yumurta sarısını karıştırın.
2- Un, sirke, tuz, süt ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
3- Videoda gördüğünüz gibi ele ve kaseye yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
4- Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp üzerine kağıt serip açıyoruz.
5- İstediğiniz büyüklükte kesip biraz ayırın.
6- 170 derecede 20 dakika pişirin. (Daha çıtır olmasını isterseniz iki-üç dakika daha ekleyebilirsiniz.)
7- Soğuyan bisküvileri tepsiye dizin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]