Tavuk Dünya Kekik Nasıl Yapılır

Önce tavuklarımızı küp küp doğrayalım, sirke, ezilmiş sarımsak, kekik, sıvı yağ, karabiber, tuz ve son olarak iki kaşık soya sosunu ekleyip karıştıralım. Üzerini örtüp buzdolabında 2-3 saat bekletin.

Bir tencereye suyun yarısını koyup kaynatalım, bir tatlı kaşığı zerdeçal ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.

Makarnamızı sıcak suya ekleyip 10 dakika haşlayıp süzün.

Kızarmış tavuğun bir tarafını metal bir tavada karıştırmadan kızartalım.

5-10 dakika sonra altını çevirelim ve bu şekilde 6,7 dakika pişirelim ve kremayı ekleyelim.

Krema koyulaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.

Diğer taraftan tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyip makarnamızı ekleyip karıştıralım.

Servis tabağına makarna ve tavuk ekleyip servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın