Karnabaharlı pizza – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

40 kaş çözünürlüğümün ana direklerinden biri kilo kaybıdır. Biliyorsunuz, yıllardır yayınladığımız yeme içme çalışmasından, pandemi nedeniyle evde kilitli kalmamdan ve son birkaç aydır kitabım için yaptığım yoğun çalışmadan sonra gerçekten kilo aldım. Sonunda Sevgili Dylan’ın kapısını çaldım ve bu davada birlikte çalışmaya başladık. Gelişmeler güzel 🙂 Sizlere de fayda sağlayacak paylaşımlı içerikler üretmeye başladık. Bugünün tarifi benden ama bilgilendirici ön yazı Sevgili Dylan’dan.

Diyetisyen Dylan: Karnabahar, lahana bazlı bir sebzedir. Onu bu haliyle sevmeyen çok insan var. Sevmeyenler karnabaharlı pizza, karnabaharlı köfte, karnabahar böreği ve döş denemeli, eminim bayılacaklar.
Peki kışın mutfağımızdan eksik etmeyen karnabahar bize iyi gelmiyor mu?

Kışın sürekli yediğimiz karnabaharın bize ne gibi faydaları olduğunu birlikte öğrenelim.

Glucosinolat kelimesini hiç duydunuz mu, duymadıysanız bakalım neymiş 🤔

İlk olarak 17. yüzyılın başlarında tanımlanan glukosinolatlar, yapılarında nitrojen ve kükürt içeren bitkilerdir ve lahana, brokoli ve karnabahar gibi sebzelerin belirgin keskin tat ve aromalarından sorumludur. Hücrenin çiğneme, kesme, ısıtma gibi dış etkenlerle parçalanması sonucunda mirosinaz adı verilen bir enzim aktif hale gelir ve bunun sonucunda antioksidan, antimikrobiyal ve antikanser aktiviteler ortaya çıkar.

Yani karnabahar bizim için tam bir şifa deposudur ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.
Bu faydalarından faydalanmak için fazla pişirmemek ve yüksek ısıya maruz kalmamak önemlidir.Tabii ki lahana grubu olduğu için gaz ve şişkinliğe sebep olduğu gerçeğidir. .

Örneğin bu güzel paylaşımda karnabaharlı pizzayı rahatlıkla yiyebilir, 1 su bardağı ayran veya sevdiğiniz bir sebze veya salatayı ekleyerek harika bir yemek yapabilirsiniz 🥰

Ön yazı: Dylan Siglam

Tarif ve fotoğraf: Nilay Tulum

Aşk…

Karnabahar Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Pizza tabanı için:

    ½ orta boy karnabahar 1 büyük yumurta ½ fincan çedar peyniri Tuz ve karabiber

En iyi malzeme:

    1 mozzarella topu siyah zeytin 8-10 siyah zeytin fesleğen yaprağı, isteğe bağlı, çeri domates

Karnabahar pizza tarifi nasıl yapılır?

Karnabaharı yıkayın, parçalara ayırın ve mutfak robotunda kum haline gelinceye kadar öğütün. Karnabaharı fırında 10 dakika veya mikrodalgada 5 dakika pişirin. Haşlanan karnabaharı tülbente sıkın, suyunu süzün ve karıştırma kabına alın. Bir yumurta ve bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Karnabaharın yarısını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve elinizle düzeltin. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen tabanı fırından çıkarın, üzerine domates sosunu yayın, dilimlediğiniz mozzarella peynirini ve çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri koyun. Fırın ızgarasını açın ve peynirler kahverengileşinceye kadar pişirin. Arzuya göre domates ve fesleğen ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın