Pasta dilimi böreği – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sonu kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak, televizyonda keyifle izleyeceğiniz çok pratik ve harika bir tarifim var.Ben içine zeytin ve güneşte kurutulmuş domates ekledim ama siz kuru ve taze baharatlarla da tatlandırabilirsiniz. Çok lezzetli görünen ve az malzeme ile damakları kıran mayasız böreklerimi mutlaka denemelisiniz.

Bolca ❤️ bırakmayı ve beğenmeyi unutmayın, beni takip edin, ben @Mutfaksirlari. Tarifimi denerken bana fotoğraf atarsanız hikayemde paylaşmak isterim 📸

Aşk…

Pankek tarifi için malzemeler

    1 yumurta (sarı beyazı) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı rendelenmiş beyaz ve taze kaşar peyniri 1 poşet kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz (peynir tuzlu ise gerekli değil) 2-3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin 2-3 kuru domates 1,5 su bardağı un

yukarı:

    Yumurta sarısı, susam ve çörek otu

Mayasız hamur işi dilimleri nasıl yapılır?

Tereyağı, yumurta beyazı, zeytin dilimleri, kurutulmuş domates ve rendelenmiş peyniri derin bir kaba alın. Kabartma tozu ve 1,5 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Toplanan hamur masaya konur ve pürüzsüz olana kadar yoğrulur. Elinizle yuvarlayıp hafif bastırarak düzleştirin ve merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın. Bıçakla kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın