Sebzeli karnabahar – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tarifi yazmadan önce instagram hikayelerime bakarak en çok denenen tarif bu sanırım 🙂 Tam bir anne işi, mevsimine uygun. Kızımın nohut ve bezelye sevgisi sayesinde artık evimizin her yerinde bu toplar var. Ve böylece birçok yemeği zevkle yiyor 🙂

Ben bu tarifi düdüklü tencerede yapıyorum. Düdük sesinden sonra 8-10 dakika içinde pişerler. Aynı tarifin brokoli ile humus versiyonunu yapıyorum ve bu hafta tekrar yapıp paylaşacağım.

Video anlatımlı nefis bir kıymalı karnabahar tarifim var. Burada bulabilirsiniz.

Tariflerimi benimle instagramda paylaşırsanız bende hikayemde paylaşmak isterim.

Aşk…

Sebzeli karnabahar tarifi için malzemeler

    1/2 karnabahar (yaklaşık 500 gr) 1 orta boy soğan 1 orta boy patates 1 diş sarımsak 1 orta boy havuç 1 kapya biber 1 su bardağı donmuş bezelye 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz Salça ve karabiber (isteğe bağlı kırmızı acı biber) 2 su bardağı

Sebzeli karnabahar yemeği nasıl yapılır, tarifi?

Karnabaharı yıkayın ve frenk soğanı şeklinde doğrayın. Yemeklik soğan, sarımsak ve kapya biberleri doğrayın. Havuç ve patatesleri eşit büyüklükte doğrayın. Zeytinyağını tavaya alın. Soğan ekleyin ve açık kahverengi olana kadar kızartın. Sırasıyla havuç, patates, biber, sarımsak ve bezelyeyi ekleyip soteleyin. Sarımsak ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Karnabaharı ve suyu tencereye alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Düdüklü tencerede 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın