Merhaba sevgili arkadaşım,
Yıllar önce sizlerle paylaştığım ebegümeli (biz doğal renklendirici olarak kullandık) ayva tatlısından ve elma suyundan sonra mevsiminde güzel bir kiraz ayva tatlısı var demiştiniz 🙂 Ben şekersiz konserve vişne suyu kullandım. . Kavanozda da kiraz vardı. Bu nedenle tadı harikadır.
Video çektiğim için bekleyemedim ama tencerede soğudukça tadı ve rengi düzelecektir. Pişirme sırasında benim yaptığım gibi ara sıra kaşıkla şerbeti alıp ayvanın üzerine dökersem rengi daha güzel olur.
Bu haftadan itibaren 15 gün meze tarifi videoları paylaşmayı düşünüyorum. Favorilerinizi yorumlara yazarak bana fikir verebilirsiniz! Haidari ve humus favorilerim tabii ki.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kirazlı ayva tatlısı tarifi malzemeleri
- 2 orta boy ayva 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı vişne suyu (taneli olması daha iyi) 3-4 diş kuru karanfil 1 çubuk tarçın
yukarı:
Ayvalı vişne tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Ayvayı ikiye bölün, kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ahşap kısımları uçlarından da temizleyin. Temiz ayvaları bir kaba dizin. Ayvalar üstte olacak şekilde toz şekeri tencereye ekleyin. Ayrıca kiraz suyu ekleyin. Ayırdığınız ayva kabuklarını, tarçın çubuklarını, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini tencereye ekleyin. Ayvalar yumuşayıp rengini alana kadar pişirin. Tencerede soğumaya bıraktığınız ayvaları servis tabağına alın. Ona bir içki koy. Üzerine kremayı ekleyip arzuya göre fıstıkla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]