Merhaba sevgili arkadaşım,
Hafta sonu kısıtlamaları ile evde daha fazla vakit geçirmeye başladığımıza göre, önümüzdeki birkaç gün mutluluk seviyemizi artıracak bir tarif yapmalıyız bence 🙂 Mis kokulu yumuşacık bir çörek iş görebilir bence!
Tarçın var, üzüm var, ceviz var… Üstelik sıcakken etrafa yayılan tereyağıyla karışan aroması, bir an önce tadalım diye mutfakta kurt gibi koşturuyor 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Tarifimi hazırlarken 11cm Ice Force @tefalturkiye çok amaçlı bıçak ve DeliBake Dikdörtgen Kek Kalıbı kullandım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Üzümlü kek tarifi için malzemeler, ceviz ve tarçın
- 1,5 su bardağı su 1 paket instant maya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı ucuyla tuz 4 su bardağı un
İç harç için:
- 2 yemek kaşığı tarçın.
yukarı:
Tarçınlı üzümlü cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
Mayayı karıştırma kabına alıp üzerine ılık su ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve 5-10 dakika köpürene kadar bekleyin. Köpüren mayaya 3 su bardağı un, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yumuşak, ele yapışmayan bir doku elde edene kadar yoğururken kalan unu eklemeye devam edin. Hazırladığınız hamuru unladığınız mutfak tezgahına alın, ev sıcaksa 40 dakika, soğuksa 55-60 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken arasına koyacağınız malzemeleri karıştırın. Merdane yardımıyla 30×30 cm kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine tereyağını sürün, kalan malzemeleri serpiştirin ve merdane ile açın. Keskin bir bıçak yardımıyla hazırladığınız ruloyu uzunlamasına ikiye bölün ve birlikte yuvarlayın. Hamuru bir kek kalıbına yerleştirin ve bir yumurta sarısı ile fırçalayın. Fırın ısınana kadar kasede mayalanmaya bırakıyoruz.180 derece fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]