Merhaba sevgili arkadaşım,
Çocukken yemek yemeyi bilmediğimiz için bu yüzden içim pek yanmadı 🙂 Tabi o zamanlar Üsküdar’da bahçelerde daha çok ağaç ve meyve vardı. Çoğu zaman bir ağaca tırmanır, dalından yerdik. Şimdi sadece ağacı görüyorum ama o günleri özlüyorum.
Son dönemin en lezzetli ve kolay tatlısı seçilmeye aday tahinli cevizli hurmayı sizlerle paylaşmasaydım sanırım olmayacaktı 🙂
Öyle ki balkabağı hayranı olmasaydım kesinlikle hurma derdim ve şu an bile seçim yapmakta zorlandığımı söyleyebilirim. Cennet hurmasına tahinin çok yakıştığını söyleyeceğim.
Trabzon hurması, bisküvi, panna cotta gibi tariflerimin birçoğunu blogumu takip edenler zaten biliyor. Yapması ve yemesi kolay bu lezzetli tatlıları mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Belki yakında cennet hurmalı tahinli pasta bile gelebilir, ne dersiniz 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Tahinli ve cevizli Trabzon hurması tarifi için malzemeler
- 1 olgun Trabzon hurması 2-3 yemek kaşığı tahin 2-3 çubuk tarçın ve ceviz
Tahinli ve cevizli Trabzon hurması tarifi nasıl yapılır?
Trabzon hurmasını ikiye bölün, tarçın serpin. Üzerine tahin serpip ceviz serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]