Anne’s Patates Tarifi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geniş coğrafyamızda her yiğidin bir kısır yiyicisi vardır desek abartmış olmayız, çünkü ne zaman kurak denilse, kurak tarifler çevrede çarpışır 🙂 Kimi domates ve soğan salçasını çiğ koyar, kimi bulguru sıcak su olmadan yoğurur. Ama herkesin bir ortak noktası var o da ağar böyle olmaz diyor 🙂 O yüzden bu annemin tarifi deyip kenara çekiliyorum 🙂

Artık bulgurun cinsi, markası vs. su tüketim oranını değiştiriyor. Her ihtimale karşı 3 su bardağı su ile başlayın, yeterince şişmediğini düşünüyorsanız 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Anne sirkesi tarifi için malzemeler

    2 su bardağı ince bulgur 3,5 – 4 su bardağı sıcak su 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 büyük boy kuru soğan 3-4 adet tatlı veya acı yeşil biber 3 yemek kaşığı domates biber salçası 2 diş sarımsak yarım demet 1/4 demet taze sıkılmış nar suyu, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Annemin güveç tarifi nasıl hazırlanır?

Bulguru bir kaseye alın, üzerine sıcak su ekleyin, ağzını streç filmle kapatın ve şişene kadar (yaklaşık 20 dakika) dinlendirin. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun ardından biberi ekleyip kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin, ardından sarımsağı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Şişmiş bulgura kızarmış soğanları ve salçayı ekleyin. Nar ekşisi, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış yeşil soğan ve maydanozu ekleyip karıştırın. Ilık servis yapın veya 1-2 saat kendi kendine çekmesi için dinlendirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın