Merhaba sevgili arkadaşım,
Pratik, zahmetsiz bir sütlü tatlı yapmak isteyenlerin çok seveceği ev yapımı kakaolu puding tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Tatlıyı evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu tarifin kıvamı tam anlamıyla en sevdiğim şekerlemenin kıvamı.
Pudingi orta ateşte çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişirin. Böylece hem topaklanmayı hem de dibinin sıkışmasını önlemiş olursunuz. Kaynattıktan sonra altını kısarak 20-25 dakika pişirmeniz yeterlidir. Bazen ocaktan indirmeden 1 yemek kaşığı tereyağı veya 2-3 bar çikolata ekliyorum. İsterseniz ekleyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ev yapımı Kakaolu Puding Tarifi Malzemeler
- 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 4 yemek kaşığı kakao 1 vanilin 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Ev yapımı kakaolu puding tarifi nasıl yapılır?
Tencereye şeker, kakao ve nişastayı koyuyoruz. Sütü azar azar ilave edip çırpın. Kalan sütü ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Vanilya ve tereyağını puding karışımına ekleyin ve çırpın. Kuplara veya kuplara paylaştırın. Oda sıcaklığına gelsin ve kabuk tutana kadar dinlendirin. Üzerini hindistan cevizi, fıstık tozu ve rendelenmiş çikolata ile süsleyip buzdolabına kaldırıyoruz. 1-2 saat soğuduktan sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]