Efsanevi Pırasa Turtası – Mısır Unlu Glutensiz Pırasa Turtası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

3 yıl önce sevgili İclal Aydın sayesinde internette tanıştığım sevgili Canan namı diğer @ Fitmühendisce, emek verdiğim harika tariflerden oluşan Fitmühendisce Tarifler adlı bir yemek kitabı yayınladım. Bu tarifler gerçekten çok işe yarıyor 🙂 Kitapta da yer alan ve fenomen haline gelen efsane pırasa böreğini zamanı gelince denemek istedim ve kitabın çıktığını sizlerle paylaşmak istedim.

Bu böreği yaparken tuz miktarını az tutun ve beyaz peynirin çok tuzlu olmamasına dikkat edin. Zerdeçal kullanmadım ama orijinal tarifte var. Ve bir Aida bardağı kullanın ve ben standart 100 ml’lik bir çay bardağı kullandım.

Kitabım için umarım çok yakında 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Efsanevi Pırasa Turtası Malzemeler – Glutensiz Mısır Unu Pırasa Turtası Tarifi

    3 pırasa 2 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı mısır unu ½ çay bardağı sızma zeytinyağı 1 çay bardağı beyaz peynir 2 yemek kaşığı taze kaşar peyniri 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı limon suyu 2-3 adet kurutulmuş Domates, kuru nane, nane, karabiber, tuz ve pul biber 1 tatlı kaşığı karbonat 1-2 yemek kaşığı sirke

Efsanevi Pırasa Böreği – Glutensiz Mısır Unlu Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Arpacık soğanları ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Biber salçası, bir tutam tuz ve limon suyunu ekleyip hafifçe ovun. Yumurta, süt, zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Doğranmış kuru domatesleri, mısır ununu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek karıştırın. Karbonatı 1-2 yemek kaşığı sirke ile karıştırıp hamura ekleyerek aktifleştirin. Tüm malzemeleri karıştırıp fırın tepsisine diziyoruz. Susam, ayçekirdeği ve kabak çekirdeği gibi istediğiniz malzemeleri serpin. 160°C fırında içi kuruyana kadar (yaklaşık 35 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın