Merhaba sevgili arkadaşım,
13 yıldır takip edenler çok iyi bilirler artık ama ben her reçel yaptığımda rahmetle anneannemi hatırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Evet, en güzel çocukluk anılarım, anneannemin küçük mutfağından gelen enfes reçel aromalarıyla iç içe geçiyor. Ne zaman o kokuları duysam o günlere geri dönüyorum ve bir şekilde özlemimi gideriyorum.
Bu yıl pek çok kişi erik reçelini sordu. Aslında blogumdaki ilk tariflerden biri ama erik reçeli denilince gözden kaçıyor galiba. Bu yıl şekeri azalttım ve 1 kg’a 750 gr yaptım, aynı değil. Bence böylesi daha iyi ama isteyen özelden de yapabilir.
Reçeli geceden şekere koyuyorum. Sabah sadece 25 dakikada hazırdı. Erimeden, dağılmadan lezzetli, dolgun bir tarif. Erik suyu ve posasından yaptığım erik reçeli tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Tariflerimi fotoğraflarınızla hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Mürdüm eriği reçeli tarifi malzemeleri
- 1 kg mürdüm eriği 750 gr toz şeker 1 limonun suyu 1 limon 4-5 adet kuru karanfil 2 yemek kaşığı tereyağı
Damson’dan erik reçeli tarifi nasıl yapılır?
Erikleri yıkayın, uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Doğranmış erikleri orta boy bir tencereye koyun, 1 kat erik ve 1 kat şeker koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak bir gece oda sıcaklığında dinlendirin. Sabah reçeli ocağa koyun, karanfilleri ekleyin ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Şeker tamamen eriyene kadar reçeli zaman zaman iyice karıştırın. Fazla köpürmemesi için tereyağı ekleyin. Reçeli ocağa koyduktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak kavanozlara aktarın ve kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Hemen veya daha sonra vakum kapaklarını açarak reçeli servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]