Merhaba sevgili arkadaşım,
Çoğunlukla tavuktan yapılsa da şnitzel, dana eti ve farklı et türlerinin dilimlenmesiyle yapılan bir yemek türüdür. Daha önce etli şnitzel ve ev yapımı ekmek yapılışı tariflerini paylaşmıştım.
Dün patates salatası yaptığımda, en iyi şnitzelin yanına gideceğini düşündüm (genellikle tam tersi olur, değil mi) hardallı, kızarmış mücverli ve benzeri sıcak patates salatası. Brülörlerle harika çalışıyor. Daha fazla Türkçe yapmak istiyorsanız, yanına pirinç yapıştırın.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Tariflerimi fotoğraflarınızla hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Şnitzel tarifi malzemeleri
- 2 adet tavuk göğsü 1,5 su bardağı galeta unu 1 su bardağı buğday unu 3 yumurta Tuz ve karabiber Kızartmak için sıvı yağ.
Şnitzel tarifi nasıl yapılır?
Tavuk göğüslerini bıçakla açın. Bir kesme tahtası üzerine streç film serin ya da bir dondurucu poşetine koyun. Bir mutfak tokmağı, tokmak veya silindir ile vurarak inceltin. Yumurtaları geniş bir kaseye kırın ve bir çatalla çırpın. Yumuşayan tavuk göğüslerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Önce buğday ununa, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Ekmek kırıntılarının ete iyice yapışmasını sağlamak için tavuk göğsünün üzerine hafifçe bastırın. Tavaya yağı alıp güzelce kızdırın. Tavuğu her iki tarafta altın kahverengi olana kadar pişirin. Servis tabağına alıp istenirse limon dilimleri ve patates salatası ile servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]