Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta sonu bol bol salata yedik 🙂 Neredeyse 20 yıl öncesini hatırladığım mantar salatası, peynirli sandal böreği, vişneli browni ve labneli nohutlu buğday salatasının birleştiği aklıma geldikçe lezzetli ve hızlı bir çay menüsü. 1.5 saatte çıkıyor 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Nohutlu labneli buğday salatası malzemeleri
- 3 su bardağı haşlanmış aşure buğdayı 1 su bardağı haşlanmış nohut ½ su bardağı labne 2,5 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 1/4 demet dereotu tuzu 4-5 adet salatalık turşusu ½ su bardağı mısır
Labneli nohutlu buğday salatası nasıl yapılır?
Haşlanmış buğday ve nohudu bir karıştırma kabına alın. Dereotu ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Turşuları küçük küpler halinde kesin. Yoğurt, labne, sarımsak, dereotu ve tuzu ekleyin. Son olarak mısır ve turşuları ekleyip karıştırın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına alınarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]