Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu sene incir tarifi yapma şansımız oldu çok şükür 🙂 Öyle ki o telaş içinde en fazla 45 dakika dilimlendi. Sabahları pişirin, ılık ılık bir masaya koyun.
İncir ve cevizin nasıl bir arada olduğunu bilirsiniz. Taze incir reçeline eklenen kuruyemiş hem göze hem de damağa hitap ediyor. Sonbahar dokunuşu için hindistan cevizi, kakule, karanfil ve tarçın da ekledim. O baharatların çok derinden gelen lezzeti en sevdiğim yanıdır.
Küçük hindistan cevizi veya hindistan cevizi ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. İşte benim kakule yazım şeklim… tarçın çubukları ekleyerek kaynatabilirsiniz ya da hiç baharat ekleyemezsiniz.
Burada yaklaşık 30 tarife bulabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Cevizli taze incir reçeli tarifi için malzemeler
- 900 gram olgun incir 750 gram 4,5 su bardağı toz şeker 200 ml 1 su bardağı su 5-6 adet kuru karanfil 1 tatlı kaşığı tarçın 2 kakule 1/2 hindistan cevizi 10-12 ceviz 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı limon suyu 3-4 adet Küçük bir parça limon kabuğu
Cevizli taze incir reçeli nasıl yapılır, tarifi?
Şeker ve suyu ocağa alıp kaynama noktasına getiriyoruz. Karanfil, kakule ve misk ekleyin. Şerbet koyulaşırken incir saplarını kesip 4 parçaya ayırın. Yoğunlaşan şerbete incileri ekleyin ve ezmeden karıştırın. Tarçın ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. 13-15 dakika pişirin ve kuru bir cam kaseye damlatarak kıvamını kontrol edin. Kıvamı iyiyse limon suyu ve limon tuzu ekleyin. 3-4 dakika daha pişirin. Sıcakken vakumlu kavanozlara aktarın, kapağını kapatın ve soğumaya bırakın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]