Ispanak İçli Köfte – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim ıspanak ve biber dolgusu ve zarif sunumuyla sofralara renk ve lezzet katan bir lezzet bombası.Ben ıspanak ve biber tercih ettim ama siz pazı, peynir veya patates gibi alternatif içler de hazırlayabilirsiniz.

Tefal’in Ice Force serisinden 11 cm çok amaçlı bıçağı hazırlık ve pişirme sırasındaki yaratıcı uzmanlık için kullandım. Tencere ve tavalar oldukça kullanışlı olup, çıkıntılı kulpları sayesinde daha az yer kaplaması güzel bir artıdır.

Ocakta veya fırında kullanabilir, kalan yiyeceklerinizi hava geçirmez kapakları sayesinde buzdolabında, pişirdiğiniz tencerede saklayabilirsiniz. Bıçak denilince pratik ele sığan bıçaklar her zaman favorim olmuştur, şiddetle tavsiye ederim.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Dersler:
Köfteleri hazırlamak için:

    500 gr dana kıyma 1 yumurta 1 orta boy soğan, rendelenmiş 2 diş sarımsak, ezilmiş 3-4 yemek kaşığı galeta unu Tuz karabiber kimyon 1 su bardağı domates sosu 4 yaprak çedar veya çedar peyniri

Doldurmak:

    2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük soğan 250 gr ıspanak, temizlenmiş ve durulanmış kırmızı, sarı, yeşil biber, tuz, karabiber

Ispanaklı içli köfte tarifi nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Doğranmış ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu çekene kadar soteleyin. Tuz ekleyin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biberleri mümkün olduğunca eşit şekilde doğrayın, zeytinyağında bir tutam tuzla kızartın, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Köfte için tüm malzemeleri yoğurun ve 15-20 dakika buzdolabında bekletin. Kalan kıymayı 4 parçaya bölün. İlk parçayı alıp streç film üzerine açın, üzerini ıspanak ve biberle kaplayın. Diğer köftelere de aynısını yapın. Tavayı biraz sıvı yağ ile yağlayıp köfteleri dizin. Köfteleri 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Köftelerin üzerine domates sosu gezdirin. Peyniri ekleyip 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın