Merhaba sevgili arkadaşım,
Eskiden, yoğun olmadan önce, marketlerde browni satılırdı. Sanırım ortaokuldan üniversiteye kadar her gün bir tane alıp yedim 🙂 Hala markete gittiğimde o küçük pasta paketini ararım. Tabii en son ne zaman aldım dediğimi hatırlamıyorum ama çocukluğumun bu tadı hep aklımda.
Bu pastadaki fındık tanelerinin yoğunluğu ve dağılımı, damakta bıraktığı tat ile hemen hemen aynıydı. Eşim bile bu tarife Kakaolu Fındıklı Kek demeyin, bence Nefis Kakaolu Fındıklı Kek demelisiniz 🙂 Ben servis için beyaz çikolata ve fındıklı pilavı seçtim.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu fındıklı kek tarifi için malzemeler
- 4 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt Yarım su bardağı fındıklı pirinç (kırık fındık) 4 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2,5 su bardağı un
Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi nasıl yapılır?
Yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyip topaklar kaybolana kadar karıştırın. Son olarak cevizi de ekleyip karıştırın. Kek karışımını yağlanmış veya fırçalanmış kek kalıbına dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika (kürdan batırdığınızda kek kuruyana kadar) pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen keki dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]