Merhaba sevgili arkadaşım,
Annemin bahçesindeki ekşi erikler kötü durumdaydı. Yapmışken marmelat yapmadan gitmek hiç hoş olmaz 🙂 Şeftaliden, kızılcıktan, çilekten yeşil kabağa, kış mevsiminin geldiği o zamanlar için denemeyi seveceğiniz daha bir çok marmelat tarifim var. hazırlıklar küçük başlar 🙂 Arama kutusuna marmelat yazmanız yeterli.
Yine kırmızı erikle yaptığım kırmızı erik şerbeti ve erik suyu konsantresi tariflerime bakmadan geçmeyin 🙂
Bu arada işlenmemiş erik üzerinde küçük benekler varsa erik kabuğunu kırıp kontrol etmeyi unutmayın 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Erik reçeli tarifi için malzemeler (yeşil erik)
- 1,5 kilo ekşi erik, yarım su bardağı su, 1 kilo toz şeker, yarım limonun suyu
Erik reçeli tarifi (yeşil erik) nasıl yapılır?
Erikleri yıkayıp kurulayın. Suyun yarısı ile bir tencereye koyun. Erik kabukları patlayıp yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız erikleri süzün ve suyunu bir kenara ayırın. Erikleri bir kevgir içinde ezin ve çekirdeklerini ayırın. Erik püresini ölçün, aynı miktarda şeker ekleyin, ara sıra karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Kıvamı kontrol etmek için buzdolabında soğuttuğunuz çay tabağına bir damla damlatmanız yeterlidir. Kolay akmıyorsa kıvamı vardır. Kalın marmelata limon suyu ekleyin. 2 dakika karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın. Sıcak bir kavanoza aldığınız marmelatın kapaklarını kapatın ve rezerve edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]