Merhaba sevgili arkadaşım,
Uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim tariflerden biri de grisini oldu. Çok az malzemeyle hazırlanabilen çok pratik bir hamur tarifi ama hepsini tek tek halletmek biraz zaman alıyor 🙂 Bir de bu atıştırmalıkları seven minikleriniz varsa bitirmek için acele edin çünkü kızımız bile deniyor. hamurunu yemek için 🙂
Ben grissini hamuruna biraz arta kalan tam buğday unu da ekleyip normal unla karıştırdım ama siz isterseniz sadece tam buğday unu, isterseniz sadece buğday unu da kullanabilirsiniz.
Keten tohumu, chia tohumu, yulaf ezmesi ve çörek otu ekledim. Evde farklı kuru malzemelerle tatlandırabilirsiniz. Örneğin kuru kekik, kuru fesleğen veya susam harika olur.
180 derecede pişirip hepsini aynı tepsiye dizip altını kısıp 10 dakika daha pişiriyorum. çıtır çıtır olana kadar.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
grisini tarifi malzemeleri
- 1 tatlı kaşığı instant maya 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı ılık su 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tam buğday unu 2 tatlı kaşığı buğday unu 1 yemek kaşığı keten tohumu 1 yemek kaşığı 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 yemek kaşığı. chia tohumu 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Grissini Tarifi tarifi nasıl yapılır?
Mayayı karıştırma kabına alıp ılık su ve şekeri ekleyerek karıştırın. Zeytinyağı, un ve tuzu ekleyip karıştırın. Keten tohumu, chia, çörek otu ve yulaf ezmesini ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile açın ve bir keski ile küçük parçalar halinde kesin. Hafifçe unlanmış tezgahta her bir parçadan uzun, ince rulolar yapın ve parşömen kaplı tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha fazla kurutmak isterseniz fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 8-10 dakika daha pişirin, soğuyana kadar dinlendirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]