Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yaz kolay, kremalı ve çok pratik kekiyle özellikle çocuklarınız için sık sık yapacağınız nefis bir kek tarifim var. Mevsim meyveleri ile pasta ve krema mükemmel yaz lezzetini yarattığında buna yaz pastası deniyordu – pastayı yaparken muz da kullanabilirsiniz.
Tarifimi kaydetmeyi unutmayın, hikayemin yapılış aşamalarına ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
yaz pastası tarifi malzemeleri
- 3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 2,5 su bardağı un
krema için:
- 1 paket süt kreması (200 ml) 1 paket krem şanti tozu 1 paket labne peyniri (200 gr) ½ çay bardağı pudra şekeri
dekorasyon için:
- çilek, kayısı, şeftali, kiraz, kivi
Yaz pastası tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve pudra şekerini köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kek kuruyana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda sıcaklığına gelinceye kadar kalıptan çıkarın ve enlemesine ikiye bölün. Tüm krema malzemelerini derin bir kaba koyun ve yapışkan bir köpük elde edene kadar çırpın. Tüm meyveleri yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Kremayı sıkma torbasına alıp üçte ikisini pandispanyanın dibine bastırın. Doğranmış meyvelerin yarısını kremanın üzerine serpin. Pandispanyayı kremanın üzerine kapatın ve kalan kremayı sıkın. Ayakları meyvelerle süslenmiştir. #pasta #pasta #pratik #mutfakglizesi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]