Blondie Brownie – Blonde Cake – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haftayı en sevdiğim brownie tarifimin sarı ve böğürtlenli versiyonu ile bitirmeye karar verdiğimde sonucun bu kadar lezzetli olacağını hiç tahmin etmemiştim 🙂

Meğer bloğa eklemek istediğim bu nefis tarifi böğürtlenlerin pişirmesini bekliyordum 🙂 Bu tarifi hazırlarken fındık, antep fıstığı, ceviz, reçel veya benim gibi taze meyve ekleyebilirsiniz. Böğürtlen sevenler geçen gün paylaştığım kolay böğürtlen pekmezini de kullanabilirler 🙂

Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!

Aşk…

Blondie Brownie Malzemeler – Sarışın Kek Tarifi

    1 su bardağı tereyağı 155 gr 1 su bardağı doğranmış beyaz çikolata 90 gr 1 su bardağı un 115 gr 2 yumurta 1 su bardağı toz şeker 180 gr 1 su bardağı ahududu 120 gr

Sarışın kek nasıl yapılır – sarışın kek tarifi

Tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar 5-6 dakika karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Eriyen çikolatayı karışıma ekleyin ve karıştırın. Son olarak unu ekleyip karıştırın. Hamur iyice karışınca küçük kare veya dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamur karışımını kalıba dökün ve meyveleri kek hamurunun üzerine yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin, fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün ve 10 dakika daha pişirin. Oda sıcaklığına gelen sarışın keki fırından çıkarın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın