Merhaba sevgili arkadaşım,
Miniklerimiz ve şekersiz tarif sevenler için çok lezzetli bir tarifim var. Özellikle hafif yapısını çocuklarınızın çok beğeneceğine eminim çünkü kızımız bayıldı 🙂
Kullandığınız muzlar tatlı ise bal ilavesine gerek yoktur. Dilerseniz bir avuç kıyılmış ceviz ile lezzetini ikiye katlayabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Hurma ve muzlu şekersiz kurabiye tarifi için malzemeler
- 1 orta boy muz 1 orta boy yumurta 5 küçük hurma 1 çay bardağı yulaf ezmesi 1 su bardağı tam buğday unu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı tereyağı
Hurma ve muz ile şekersiz kurabiye nasıl yapılır?
Muzları derin bir kapta ezin. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Bir yumurtayı ekleyip çatalla karıştırın, ince kıyılmış hurmaları ekleyin. Tarçın ve balı ekleyip karıştırın. Yulaf ezmesi, tam buğday unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çatal yardımıyla karıştırın. Dondurma kaşığı veya büyük bir kaşık kullanarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4-5 cm aralıklarla bölün. 200 derecede 10 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün ve 5 dakika daha pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin ve servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]