Karışık Izgara (Domates Soslu) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Böyle stresli zamanlarda yemeklerin hatıraları canlanıyor ve bana pozitif enerji veren güç beni inanılmaz mutlu ediyor. O an aldığım koku beni 20, belki 30 yıl öncesine ışınlıyor.

Tavada kızartma hafızalarımıza kazıdığımız en lezzetli tariflerden biri değil mi? Neşeli, kalabalık bir yaz sofrası, karpuzun yanında sade makarna, uzaktan denizin hoş kokusu gelir hep aklıma.

Denizden çıkıp yemeğe gittiğinizde o renkli, pratik ve lezzetli sofra mutlulukla karşılanıyor. Ve o kızartmadan kalıp soğuk ekmek ruloları yaparsanız, aman tanrım!

Mutfakta tavada kızartma lezzetini bir üst seviyeye çıkaran 2-3 sırrım var. Birincisi, tüm sebzeleri verdiğiniz sırayla pişirmek. İkincisi, sosu hazırlarken kızartma yağı kullanmaktır. Son adım, domates sosuna biraz sirke eklemektir. Ayrıca domatesler tatlı değilse 1 çubuk şeker ilave edilebilir.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Karışık Izgara Tarifi Malzemeler (Domates Soslu)

    2 adet orta boy patates 2 adet orta boy kabak 2 adet orta boy patlıcan 3-4 adet yeşil biber 2 adet kapya biber Yağ Kızartmak için tuz

Sosu hazırlamak için:

    3-4 yemek kaşığı kızartma yağı 2 diş sarımsak 1,5 su bardağı domates kabuğu domatesler tatsızsa tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker

Karışık kavurma (domates sosu) tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri soyun ve parmak şeklinde kesin. Kabakları soymadan yarım santimlik halkalar halinde kesin. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri yıkayıp bıçakla delin veya uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkarın. Kızgın yağda önce patatesleri, sonra kabağı, patlıcanı ve son olarak da biberleri kızartın. Kızarmış sebzeleri derin bir kaseye koyup her katmanı eklemeden önce biraz tuzlıyoruz. Bir tavaya kızartmadan biraz yağ alın ve kıyılmış sarımsağı ekleyin. Sarımsağın kokusu çıkınca domatesleri ekleyin, tadına göre tuz ve şeker ekleyin ve domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız sosu sıcak ızgaraların üzerine dökün.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın