Merhaba sevgili arkadaşım,
Paskalya kekleri bana her zaman çocukluğumun fırınlarını hatırlatır. Tarifimi evde yaptığınızda çocukluk tatlılarınızın kokusunun mutfağınıza dolduğunu anlayacaksınız 🙂
Tarif çok kolay ama dikkat edilmesi gereken 1-2 önemli mutfak sırrı var. Birincisi mayayı önceden suda eriterek aktif hale getirmek, diğeri ise iyice yoğurmak. En önemli şey, fermantasyon sürelerine bağlı kalmaktır. Yağlı hamurlar biraz geç mayalanır ama gerekli süre ve miktarlara uyulursa sonuç harika olur.
Paskalya pankeklerinize dilerseniz biraz sakız veya üzüm, hatta dilerseniz her ikisini birden ekleyebilirsiniz. Ben sadece bir öğretim görevlisiyim, gençtim gibi söyledim sana 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
paskalya pastası tarifi malzemeleri
- 1,5 çay bardağı ılık su (75 ml) 1 paket instant maya (10 gr) 1 su bardağı pudra şekeri (100 gr) 2 orta boy yumurta 1 tatlı kaşığı ½ su bardağı eritilmiş tereyağı (100 ml) 4 – 4, 5 su bardağı un (500 gr)
yukarı:
- Badem fidesi, bir yumurta sarısı
Paskalya pastası tarifi nasıl yapılır?
: Karıştırma kabına ılık suyu koyun, mayayı ve biraz pudra şekerini ekleyip karıştırın. Aktifleşen mayaya süt, yumurta, eritilmiş tereyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Unu ekleyip 3-4 dakika önce düşük sonra orta hızda yoğurun. Elde yoğuracaksanız kaba yapışmayan nemli bir hamur elde edene kadar 5-7 dakika yoğurun. Toplanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve yaklaşık 2 dakika daha pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin. Bir kaba alıp üzerini kapatıp 1,5 saat mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru ikiye bölüp her parçayı 3 eşit parçaya bölüyoruz. İlk üçlüyü saç örgüsü gibi kıvırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. İkinci üçlü parçaya da aynı işlemi uygulayın ve 5-6 cm arayla alın. Paskalya keklerini örtün ve 45 dakika ılık bir yerde ıslanmaya bırakın. Sarısını ekşi hamurla fırçalayın ve bademleri serpin. 190 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri soğuyana kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]