Merhaba sevgili arkadaşım,
Pandemi vurmadan önce evde tıkılıp kaldığımda kitabım üzerinde çalışmaya başladığımdan beri, son birkaç gündür benim için depresif bir ruh hali dışında pek bir değişiklik olmadı. Bırakın evden çıkmayı, mutfaktan bile çıkamıyorum.
Neyse ki, bu keskinlik sanırım daha fazla stresten uzak durmama yardımcı oluyor. Kurabiye pişirmenin evdeki en keyifli eğlence aktivitelerinden biri olduğunu söylediniz. Kakaoya alternatif olarak keçiboynuzu ununu deneyebilirsiniz. Az şekerli bir tatlıdan hoşlanıyorsanız bile keçiboynuzu unu şekeri bile yeterli olabilir.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Keçiboynuzu unu tarifi için malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı toz şeker 1 büyük boy yumurta 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi 5 yemek kaşığı tam buğday unu 5 yemek kaşığı keçiboynuzu unu 1 paket kabartma tozu (10 gr) 1 yemek kaşığı damla çikolata
Tarifi ile keçiboynuzu kurabiyesi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını derin ve geniş bir kaba alın. Üzerine yumurta, toz şeker ve fıstık ezmesini ekleyip kaşıkla veya çırpıcıyla karıştırın. Keçiboynuzu ununu ekleyin ve karıştırın. Un, damla çikolata ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Toplanan hamuru 10 parçaya bölün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine 5-6 cm aralıklarla dizin. Kaşe veya çatalla yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kızarana kadar (yaklaşık 12-15 dakika) pişirin. Pişen kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak olurlar, bu yüzden tepsiden alıp tamamen soğuduktan sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]