Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta canım havuç ve cevizli kek istedi. Bol havuç ve cevizle nemli ve nemli hale getirmek için temel tarifimde birkaç değişiklik yaptım.
Sonuç kıvam, tat ve doku olarak tam istediğim gibi oldu. Bu kez sebze soyacağı ile dilimlediğim havuç ve toz fıstıkla servise renk kattım.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Misafirlerinizi kıskandıracak pasta malzemeleri Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
- 4 yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 yemek kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu ½ çay kaşığı karbonat 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 su bardağı kıyılmış ceviz
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Misafirlerinizi kıskandıracak bir pasta nasıl yapılır?
Toz şeker ve yumurtaları derin bir çırpma teli ile şeker tamamen eriyip köpük köpük olana kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Tamamen karışınca un, tarçın, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpın. Karışım pürüzsüz hale geldiğinde havuçları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak cevizleri de ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Düz kek kalıbına yağlı kağıt serin, normal kek kalıbı kullanacaksanız kalıbınızı yağlayıp unlayın. Kek karışımını kalıba dökün ve üzerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 55-60 dakika) pişirin. Tamamen soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]