Merhaba sevgili arkadaşım,
Anneliğimin ilk yılını ve 3 kişilik yeni hayatımızı geride bırakırken küçük Nehir’imizin 1. yaş gününü ailemiz ve arkadaşlarımızla birlikte kutladık. Bu yazının ilk başta bu kadar zor olacağını beklemiyordum. Hamilelik başlı başına bir süreçti ama doğum sonrası farklıydı. Son 6 aydır doğum günüm olmayacak derken geçen pazar 30 yaşına girdik 🙂
Doğum için kendi hediyelerimi hazırladım. Bu sefer kek, kurabiye, cupcake ve bezeleri kendim yaptım. Kız uykuya daldıktan sonra her gün bunlardan birini fazla zorlanmadan bitirebildi. Aslında 1 yaş pro için 1 pasta ve cake popping shot yaptığımda toplamda 2 pasta yapmış oldum 🙂 O yüzden ikisini de ekledim.
Anadolu yakasının en sevilen kahvaltı noktalarından biri olan Nar Cafe’de misafirlerimizi ağırladık. Annelerinin leziz kahvaltısı ve dürüstlüğü sayesinde kendimizi evimizde gibi hissettik. Biz kışınız ama yazın çocuklar için harika bir bahçeleri var. Ailece bir araya gelip eğlenceli bir doğum günü planlayabilirsiniz. Ayrıca instagram hesaplarını da buradan takip edebilirsiniz.
Doğum günümüzde gelen misafirlerimize küçük sürprizlerimiz oldu. Bunlardan Zep Atölyesi Naheer adına en tatlı bal kavanozlarını ve lavanta keselerini hazırladı. Eğer aklınızda bu kadar küçük anılarınız varsa kesinlikle tavsiye ederim. Instagram hesaplarını ve çeşitli örneklerini burada bulabilirsiniz.
Pastamın yanı sıra 24 tane de cupcake yaptım. 30 kişi olduğunda, bütün bir pastayla donatılmıştı. Burada bir tarif bulabilirsiniz.
Ben pasta için 2 ayrı pandispanya hazırladım, aşağıdaki ölçüler 1 adet içindir. Videoyu izlemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Unicorn kurabiye ve beze tariflerine linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Tek boynuzlu at pastası – Bir yıllık pasta tarifi için malzemeler
- 6 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un 1-2 damla vanilya aroması ½ paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kalıbın altını yağlamak için tereyağı
Unicorn Cake – Bir yıllık pasta tarifi nasıl yapılır?
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Toz şekerin yarısını ve vanilya aromasını yumurta sarılarına ekleyin. Toz şeker eriyene ve sarılar beyazlaşana kadar çırpın. Kalan toz şekeri ve bir tutam tuzu yumurta aklarına ekleyip kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını alttan üste doğru 3-4 kez kaşıkla çırpıp sarıları ile karıştırın. Un ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyin ve 2-3 kez ekleyin. Tart kalıbının tabanına yağlı kağıt koyun ve hamurun dışarı akmaması için kenarlarını bastırın. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlayıp pandispanya hamurunu kalıba dökün. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı en az 1 saat tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbın kenarına bir bıçak sokarak keki dikkatlice kalıptan ayırın. Pandispanyayı ikiye bölüp pastada kullanabilirsiniz.
krema için:
- 400 gram beyaz kuvertür çikolata 400 gram krema (konserve süt kreması) 400 gram taze peynir
Unicorn Cake – Bir yıllık pasta tarifi nasıl yapılır?
Kuvertür çikolatayı mikrodalgada veya benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ekleyin, karıştırın ve ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuyan ve koyulaşmaya başlayan çikolataya taze peyniri ekleyin ve krema koyulaşıp köpürene kadar çırpın. Hazırlanan kremayı soğuyana kadar buzdolabında bir saat bekletin.
dekorasyon için:
- 4 Paket Krem Şanti 1 Su Bardağı + 1 Su Bardağı Soğuk Süt Çay Pembe, Mavi ve Sarı Renkli Şeker Ezmesi
Unicorn Cake – Bir yıllık pasta tarifi nasıl yapılır?
Sütlü krem şantiyi çırpın, olabildiğince çok kaseye ayırın, renklendirin ve farklı standlar takabileceğiniz fermuarlı poşetlere doldurun.
Kek montajı:
- İkiye böldüğünüz pandispanyanın ilk katının üzerine kremanın dörtte birini ve küp şeklinde doğranmış çileklerin üçte birini yayın. Diğer üç katmanla da aynısını yapın. En son ayırdığınız krema ile pastanın üzerini kaplayın. Fondan boynuzlarını ve kulağını kürdan yardımıyla pandispanyaya tutturun. Renklendirdiğiniz krem şantiyi sıkarak pastanın kremasını yapın. Hazırlanan pastayı servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]