Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen hafta paylaştığım kolay erişte çorbasında o kadar çok yeşil mercimekten bahsedilmişti ki yeşil mercimekli bir tarif yapmasam kesin çatlardım 🙂
Baklagilleri haşladığımda her zaman bol bol yaparım. Mercimek yeme alışkanlığımdan da vazgeçmedim. Çok kaynatıp bir gün ıspanak yemeğine, bir gün yeşil mercimek salatasına, bir gün bulgur pilavına kullandım.
Protein yönünden zengin baklagilleri de bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Özellikle et sevmeyenler ve vejetaryen olanlar için harika bir seçim.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Yeşil mercimekli ıspanak tarifi malzemeleri
- 400-350 gr ıspanak 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 3-4 yemek kaşığı bulgur 1 orta boy kuru soğan (varsa kırmızı) 1-2 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 yemek kaşığı doğranmış domates 1 yemek kaşığı salça (domates ve biber) karışık ) 1,5 su bardağı su
Yeşil mercimekli ıspanak yemeği nasıl hazırlanır?
Yeşil mercimeği 2-3 su bardağı suda haşlayın. Mercimekler haşlanırken temizlediğim ıspanakları ince ince kıyın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın. Tavaya zeytinyağını alın, üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin. Doğranmış domatesleri veya salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin. Bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip karıştırın. Ispanak tutamlarını ekleyin ve karıştırın. Son olarak suyu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, ardından kaynayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]