Merhaba sevgili arkadaşım,
2019 yılının sonunda ve aynı zamanda Merhaba 2020 için tarifimiz yılbaşı sofralarının klasik tatlarından ve süslemelerinden biri olan tahta pasta. Aslında bugün hem ciddiyetten hem de hastalıktan dinlenecektim ve hiçbir şey pişirmemiş olacaktım ama her zamanki gibi kendimi dinlenmiş hissetmedim 🙂
Kafanız karışmadan uygulayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tahta kek tarifini sizlerle paylaşmasaydı iyi olmazdı. Kekini normal kek gibi dövdü sarısı beyazdı yorulmayız.
İlk zamanlayıcılar ve hızlandırıcılar, genellikle yuvarlanırken, aslında yuvarlanmaktan ziyade çözülürken kırılır. Bu yüzden acele etmeyin, sadece soğumasını bekleyin. Bak hala kırık merak etmeyin yine de kremayı güzelce toplayın (bunun için kremayı yayın ve altına yağlı kağıttan destek alarak keki sarın. Gerekirse pastayı bununla rulolar halinde buzdolabına koyun) yağlı kağıt sererek bir saat dinlendirip süsleyin.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Tarif menüleri kategorisinden yılbaşı menüleri için alternatif tarifler seçebilirsiniz. Linki buraya ekliyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Doğum günü pastası pankek tarifi için malzemeler
pandispanya:
- 6 büyük yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2-3 damla vanilya aroması
Krem şantiyi hazırlamak için:
- 1 paket soğuk süt kreması (200 ml krema kutusu) 1 paket taze peynir (beyaz pınar veya taze peynir) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sütlü çikolata (doğranmış) 1 çay bardağı damla çikolata
Üst krema için:
- 1 çay bardağı iç krema (hazırlarken ayırıyoruz) 1 su bardağı ince doğranmış bitter çikolata
dekorasyon için:
- Pudra şekeri, mantar, çikolatalı kek, çam fıstığı, Noel kurabiyeleri, zencefilli kurabiye
Palet Kek – Doğum Günü Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte eleyin ve bir kenarda bekletin. Yumurtaları toz şeker ile şeker eriyene ve köpürene kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyin, vanilyayı ekleyin ve tekrar çırpın. Elenmiş kakao ununu karışıma ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı dökün. 180 derece fırında 8-9 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve dikkatlice yuvarlayın. Isınana kadar dinlendirin ve ılınan keki dikkatlice açıp kağıttan ayırın. (Zaten nemi ile ayrılacaktır) Kek soğurken kreması için taze krem peynir, pudra şekeri ve kremayı çırpın. Mikrodalgada eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Hazırladığınız kremadan bir çay bardağını ayırın ve kalanını soğuyan kekin üzerine yayın, üzerine damla çikolata serpin ve keki tekrar yuvarlayın. Pastadan çapraz bir parça kesin ve saptan bir çatal oluşturun. Pastayı servis edeceğiniz tabağa aktarın ve buzdolabına koyun. Ganaj için doğranmış çikolatayı mikrodalgada eritin. Eriyen çikolata için ayırdığınız iç kremadan bir çay bardağı kadar ekleyin ve iyice karıştırın. İç kreması için buzdolabında soğuttuğunuz kekin üzerine spatula yardımıyla çizgileri uygulayın. Arzuya göre çikolata, çam yaprağı ve kurabiye ile mantarlarla süsleyip pudra şekeri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]