Merhaba sevgili arkadaşım,
Ayva zamanı gelince reçelinden zeytinyağına, jölesinden ayva dolmasına kadar pek çok tarif yapmayı seviyorum. Bu sefer sadece mevsiminde olan lezzetli kurabiyeler yapmaya karar verdim.
Ayvaları çok aldığım ve bazıları da işlemeye başladığı için toplu halde pişirip dolaba koyuyorum. Dikkat edin ben genelde ayva jöle kullandığım yöntemi kullanıyorum.
Macun efsanevi, pratik ve çok iyi bir araya geliyor. Nehir uyurken hızlıca kurduğum için dinlenmeye fırsatım olmadı ama 15-20 dakika buzdolabına koyarsanız daha iyi açılacağından emin olabilirsiniz. En sevdiğim ve denediğim tariflerden biri olan elmalı kurabiye tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ayva Kek Tarifi Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 170 gr oda sıcaklığında tereyağ (1 su bardağından bir parmak eksik) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu (10 gr) 4 su bardağı un
İç harç için:
- 3 orta boy ayva, ½ su bardağı toz şeker, 1-2 tatlı kaşığı toz tarçın, rendelenmiş muskat
Ayvalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Ayvanın kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye alın. Suyunu salana kadar kavurun. Toz şekeri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tarçın ekleyin, karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için tereyağı, ayran ve oda sıcaklığındaki sıvı yağı yoğurma kabında karıştırın. Üzerine pudra şekeri, 3 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kalan bir bardak unu azar azar ekleyin ve hamuru toparlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Hamurdan iri parçalar koparıp unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın. Bardak yardımıyla daireler kesin. Ayvaları harcın ortasına yerleştirin, üzerine hindistan cevizi serpin ve kapatın. Tüm harç ve hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Bisküvi fırından ilk sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]