Güneşte kurutulmuş domates ve cevizli kelebek makarna – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Rengi ve tadıyla sofralarınıza çok yakışacak, deneyince tekrar yapmak için sabırsızlanacağınız tariflerden biri de kuru domatesli cevizli makarna. Ben damağıma en uygun peynirlerden biri olan İzmir tulumunu lezzet katması için kullandım. Daha yoğun bir tada sahip olan tül, gruyere veya eski kaşar gibi peynirlerle de deneyebilirsiniz.

Lezzetlerini ortaya çıkarmak için fındıkları karıştırdığınızdan emin olun. Yeşil soğanları fazla pişirmeyin, aksi takdirde lezzet çok fazla değişir.

Videolu anlatım

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Güneşte kurutulmuş domates ve ceviz ile kelebek makarna malzemeleri

    1/2 kutu Bizim Kelebek Makarna 2 litre su (haşlamak için) 1 su bardağı kurutulmuş domates 3-4 tane mısır 1 su bardağı ceviz 100 gr İzmir Tulum peyniri 2 diş sarımsak 5-6 dal taze soğan Zeytinyağı Tuz Karabiber

Kurutulmuş domates ve cevizli kelebek makarna nasıl yapılır?

    Erişteleri kelebek şeklinde istediğiniz kıvama göre 8-10 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken sıcak suda 5-6 dakika beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri doğrayın. Fındık ve mısırı doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın, yeşil soğanları eğik olarak doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın ve cevizleri sotelemeye başlayın. Hafif kokusu çıkınca sarımsağı ekleyip karıştırın. Kurutulmuş domatesleri ekleyin ve mısırları ekleyerek kavurmaya devam edin. Taze soğan, tuz ve karabiberi ekleyip hızlıca karıştırın ve ocaktan alın. Süzdüğünüz makarnayı sotelediğiniz malzemelerle karıştırın. Tulum peyniri ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın