Kuşkonmazlı omlet – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kahvaltının benim için ne kadar keyifli ve değerli olduğunu yıllar içinde defalarca söyledim. Sadece kahvaltıda ve diğer öğünlerde pişirip yediklerimin hakkını vermek istiyorum. Ben şimdiye kadar hep böyle yapardım ama bebek olunca işler değişiyor 🙂 Çünkü ay ıslanınca ya da ay ıslanınca ne yediğinizi anlayamıyorsunuz ve yiyemiyorsunuz. hızlı kahvaltı.

Ancak bazen kahvaltı saatinde but gelince ortaya böyle tatlı tabaklar çıkmıyor değil mi 🙂

Kuşkonmaz taze ve kıtır kıtır olduğunda, kabuğunu soymaya veya haşlamaya gerek yoktur. Bu sebeple oldukça pratiktir.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Kuşkonmazlı omlet tarifi malzemeleri

    2 yumurta (büyük) 1 çay kaşığı tereyağı Tuz ve karabiber 2-3 sap taze kuşkonmaz

Kuşkonmazlı omlet tarifi nasıl yapılır?

Yıkanmış ve kurutulmuş kuşkonmazı 2-3 parçaya kesin. Tereyağını tavaya alıp kuşkonmazı hafif rengi değişip yumuşayıncaya kadar soteleyin. 3-4 parçayı bir tabağa alıp kalanını tavada bırakın. Yumurtaları bir kaseye kırıp tuz ve karabiber ekleyip çatalla çırpıyoruz. Çırpılmış yumurta karışımını tavaya dökün ve tava yüzeyine eşit şekilde yayın. 30 saniye pişmeye başlayan ve hafif koyulaşan omletin kenarlarını bir spatula yardımıyla tavadan ayırın ve sallayın. Omlet tamamen pişip sıvısı kalmayınca bir kaşık yardımıyla servis tabağına aktarın, ayırdığınız omleti üzerine ekleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın