Ispanaklı Katmer – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayram tatilinden çıkarken, yarıda bıraktığımız işe yeniden başladık. Tatil öncesi o kadar yoğun bir hafta geçirdim ki, tatiller ilaç gibi geldi ama bu arada en azından rutinin dışına çıkıp biraz nefes alabildik.

Daha önce sizlerle paylaştığım katmer – malatya katmeri tarifini hatırlarsınız. Sabah kahvaltıları ve gözlemelerimden biri olan ıspanaklı halini sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

Bu tarifi dilediğiniz dolgu ile hazırlayabilirsiniz. Patates ve peyniri severim. Dilerseniz ıspanak ve irmik gibi alternatifler de hazırlayabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Ispanaklı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

    1 yumurta 1 poşet kabartma tozu 1 paket instant maya 2 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı tuz + yarım su bardağı un 2 su bardağı ılık su Piştikten sonra üzerini yağlamak için tereyağı

Ispanak bulamacı:

    1 kg ıspanak 2 orta boy kuru soğan tuz kırmızı biber pul biber

Ispanak doğrayıcı tarifi nasıl yapılır?

Mayayı bir kaba alın, ılık suya 1 çay kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın. 1-2 dakika bekleyin. (Maya kabarıp aktifleşecektir) Yumurtayı yoğurma kabına kırın. Su ile karıştırılmış mayayı ekleyin ve karıştırın. 1-2 su bardağı un ekleyin, üzerine kabartma tozunu ekleyin, 3-3,5 su bardağı unu ilave edip ele yapışmayan hamur yoğurun. (Unu bardakla eklerseniz daha kolay toparlanır.) Toplanan hamurları hafifçe un serptiğiniz mutfak tezgahına alın ve 3-4 dakika daha yoğurun. Hamuru yoğurma kabına alıp üzerini kapatıp ılık bir yerde bir saat dinlendiriyoruz. Hamur mayalanırken ıspanakların kabuklarını soyun ve yıkanmış ıspanakları doğrayın. Soğanı da doğrayın. Zeytinyağını tavaya alın, soğanları ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin. Ispanakları azar azar ilave edip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın ve pişince ocaktan alın. Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta alıp mandalina büyüklüğünde toplara ayırıyoruz. Her bezeyi pasta tabağından biraz daha büyük açın. Katların arasına ıspanaklı harcı yayın ve katlayın. Yağlanmış, önceden ısıtılmış teflon tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Pişen ıspanak tabakasının üzerine tereyağını gezdirin. Diğer katların hepsine aynı işlemi uygulayarak üst üste dizin. Ilık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın