Kebap Tepsisi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayram haftasında sizlere çok pratik iki et yemeği sunacağım 🙂 Birincisi lezzeti ve kolaylığıyla beğeninizi kazanacak bir kebap tepsisi.

Gönül kıymalı hazırlamak ister tabi ki ama evde böyle bir zamanda kollarda böyle bir ikram bulma şansı pek yok 🙂

Yani Sini kebabın ev yapımı halini denemenizi tavsiye ederim 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kebap tepsisi tarifi için malzemeler

    600 gr dana kıyma 1 orta boy soğan 2-3 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 kırmızı biber 1 yeşil biber Tuz Kimyon (isteğe bağlı) Karabiber Pul biber

Sosu hazırlamak için:

    1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 su bardağı su

yukarı:

    1 domates 1 yeşil biber 1 yarım küçük soğan 1 kapya biber 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi ile kebap tepsisi nasıl yapılır?

Maydanoz, soğan ve biberi ince ince kıyın. Sarımsağı ezin veya rendeleyin. Kıymanın içine tüm doğranmış malzemeleri ve baharatları ekleyip yoğurun. Orta boy bir fırın tepsisini veya borcamı biraz sıvı yağ ile yağlayın. Kıymalı karışımı tepsiye elinizle bastırarak eşit şekilde yayın. Üzeri için olan malzemeleri istediğiniz büyüklükte kesin ve kıymanın üzerine dizin. Biber salçasını suyla karıştırıp karışımın üzerine dökün ve küçük parçalar halinde tereyağını kebapların üzerine gezdirin. Fırın tepsisini kapatın ve 190 derecede 35 dakika pişirin. Kapağı kebaptan çıkarın ve 15 dakika daha kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın