Kadayıflı irmik tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sütlü her türlü tatlıyı tükettikten sonra neredeyse bir yıldır sütlü irmik tatlısı yapmadığımı fark ettim 🙂 Neden kadayıf ile karıştırıp pişerken biraz seviyeyi yükseltmiyorsunuz dedim ve işte sonuç 🙂

Kadayıflı muhallebi gibi kızartarak hazırlıyoruz. Dilerseniz kavurma sırasında biraz toz şeker ekleyebilirsiniz ama ben gerek duymadım.

Bu arada karamelli veya irmikli vişneli tatlı tariflerimizi zamanı gelince denemeyi unutmayın 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kadayıf İrmik Tatlısı Tarifi Malzemeler

    1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kızartmak için tereyağı 100 gram taze kadifi

Kadayıfta irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Kadayıf’ı bıçakla kesin ve ufalayın. Orta boy teflon tavaya tereyağını alın. Üzerine kadıfı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Renk değiştiren kadıfı soğuması için kenara alın. Orta boy bir tencerede şeker, irmik ve sütü karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynayan şekeri (küçük kabarcıklar çıkaracaktır) ocaktan almadan hemen önce tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın. İstenirse kavrulmuş lahana turşusunun yarısını küçük kaselere veya orta boy bir et suyuna yayın. Tatlıyı dökün ve kalan kıymayı üzerine yayın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve 1-2 saat buzdolabına koyun. Küçük kaplarda yaparsam kaplardan çıkarırım, borcamda yaparsam dilimleyerek servis ederim.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın